Matrend

cropped matrend magazin.png

Amint már korábban beszámoltunk, egy 13 éves lány tragikus sorsa vált ismertté, miután két orvos is megvizsgálta, de egyik sem küldte kórházba. A nagyecsedi lány tüdőgyulladással küzdött, először a háziorvosnál, majd az ügyeleten jelentkezett panaszaival. Nikolett szülei szerint az orvosok nem vették kellően komolyan lányuk állapotát.

Szívszorító emlékek „Utolsó szavaival azt kérte tőlem, apu, vigyél haza” – emlékezett vissza megrendülve Nikolett édesanyja, aki az RTL-nek adott interjújában elmondta, hogy már akkor lányukból dőlt a vér mindenfelé. Amikor már az intenzív osztályon voltak, próbálták nyugtatni, mondván, minden rendben lesz. De sajnos nem lett az, Nikolett 13 évesen elhunyt.

Egyetlen gyermeküket vesztették el A szülők még mindig feldolgozni sem tudják, hogy elvesztették egyetlen gyermeküket. Nikolett 13 éves volt; kitűnően tanult, kézilabdázott, mindenki szerette őt Nagyecsed településen.

Elhanyagolt diagnózis „Hétfőn reggel telefonáltam az orvosi rendelőbe, hogy Niki nem érzi jól magát, egy kicsit náthás, lázas, és egyszer hányt. A háziorvos meghallgatta a mellkasát, a hátát, megnézte a torkát, és akkor azt mondta, hogy ez csak az influenza miatt van” – mondta Varga Melinda, Nikolett édesanyja.

Rosszabb lett az állapota Másnapra Nikolett állapota rosszabb lett, de a háziorvos azt mondta, hogy legyenek türelmesek. Niki panaszkodott hátfájásra, így szülei Mátészalkára, az ügyeletre vitték. Ott is megvizsgálták, és az orvos azt mondta, hogy a láztól fáj a háta.

Súlyosbodó tünetek Hazamentek, de lányuk állapota csak romlott: már egyedül sem tudott felöltözni. Visszamentek a mátészalkai kórház gyermeksürgősségi osztályára, mert a szülők szerint Nikolett mellkasa nagyon fájt, és egyre több vért köhögött fel.

Sürgősségi ellátás Innen már mentővel vitték Nikit a nyíregyházi kórházba. A röntgen után az intenzív osztályra került, ahol az orvosok közölték a szülőkkel, hogy kétoldali tüdőgyulladása van, majd hamarosan lélegeztetőgépre kellett helyezni.

Elhunyt A kórházban az orvosok arról tájékoztatták a szülőket, hogy súlyos a helyzet. Niki tüdejében annyi vér volt, hogy alig tudták elhelyezni a csövet. Később lányuk szíve is megállt. Hiába próbálták újraéleszteni, végül már semmit sem tudtak tenni.

„Utolsó erejével azt mondta nekem, apu, vigyél haza” – megszólaltak a tüdőgyulladásban elhunyt 13 éves lány szülei, Niki betegségét két orvos sem vette észre

via kekvillogo.hu

borítókép illusztráció

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük