Matrend

cropped matrend magazin.png

A milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon a magyar férfi kardcsapat lenyűgöző teljesítménnyel győzött az előző négy vb-n győztes dél-koreaiak ellen, megszerezve az aranyérmet.

A verseny alkalmával a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat elsőként 45-11-re verte a mexikóiakat, majd 45-41-re a törököket. A negyeddöntőben 45-25-re diadalmaskodtak a japánok ellen, majd a négy között 45-36-ra győzték le az idén Európa-bajnok franciákat.

Az aranyéremért a magyaroknak a dél-koreaiakkal kellett megküzdeniük, akik eddig mindig legyőzték őket a vb döntőjében. Azonban most rendkívül koncentrált, valamint magabiztos vívással sikerült 45-42-re legyőzniük ellenfeleiket.

A mérkőzés alkalmával Szatmári az első asszóban 5-4-re kikapott Oh Szang Uktól, majd Szilágyi inverz Gu Bon Gillel szemben. Gémesi egy győzelmet aratott Kim Dzsung Ho ellen, majd Szatmári ismét legyőzte Gu-t, ami 20-16-ra vezette a csapatot. A további párharcokban is remekelt a magyar csapat, ezen kívül végül 45-42-re győztek.

Ez a győzelem kiemelten fontos lépés a párizsi olimpiai részvétel felé, hiszen a magyar kardcsapat eleve kijutó helyen állt, valamint a világbajnokságon elért eredmény, valamint a járó pontszám hozzáad majd az olimpiai kvalifikációhoz. Ez már a hatodik világbajnoki érem a magyar férfi kardcsapatnak, ami nagy örömöt hozott a páston, ezen kívül a lelátón is.

via 24.hu nyomán / kiemelt kép: Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük