Matrend

cropped matrend magazin.png

Andrew Malkinson az élete során mindig inkább hollandnak érezte magát, mint angolnak. Miután hosszú éveket töltött börtönben egy olyan nemi erőszak vádjával, amelyet később bebizonyosodott, hogy nem ő követett el, úgy döntött, elhagyja Nagy-Britanniát. Azt az időszakot ártatlanul töltötte börtönben, és 17 év után végül kiderült az igazság, hogy nem ő a bűnös.17 évet töltött börtönben ártatlanul a férfi egy olyan bűntényért, amit nem ő követett el

Az 57 éves Malkinson brit állampolgárságát le kívánja mondani, és holland állampolgár szeretne lenni. Ezért nemrégiben Amszterdamba utazott, ahol új életet kíván kezdeni. Hollandiában találja meg igazán otthonát, és szívesen lenne része ennek a közösségnek. Bár Londonban született, a helyszínhez nem érzi kapcsolatot, és az itt történtek miatt nem érzi otthonának.

Fiatal éveit hátizsákos utazással töltötte, majd Hollandiában dolgozott. Azonban 2003-ban ideiglenesen visszatért az Egyesült Királyságba, ahol sajnos letartóztatták egy nemi erőszak vádjával. Később azonban kiderült, hogy egy másik személy követte el ezt a bűncselekményt.

A legújabb DNS-vizsgálatok bebizonyították az ártatlanságát, és így július 26-án végre szabadon engedték. Malkinson most azon dolgozik, hogy holland állampolgárságot kapjon, és reményei szerint a holland hatóságok humanitárius alapon tárgyalni fognak az ügyében. Így reméli, hogy új életet kezdhet Hollandiában, azon a helyen, ahol igazán otthon érzi magát.

via twice.hu nyomán / illusztráció rawpixel.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük