Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Ontario állambeli Oshawa város polgármestere, Dan Carter, ma már nem szégyelli múltját, melynek során 31 éves koráig borzalmas életszakaszon ment keresztül. A legtöbb politikus igyekszik eltüntetni sötét foltjait a rezüméjükről, ám Carter éppen az ellenkezőjét teszi – büszkén vállalja, honnan jött és hova jutott.

Dan Carter

31 éves koromig borzalmas ember voltam. Loptam, csaltam, hazudtam

– emlékszik vissza a sötét időkre, amikor kamaszkorától kezdve alkalmi munkákból próbált megélni, miközben drogfüggősége rengeteg pénzt emésztett fel. Az iskolát hamar otthagyta, és képzés nélkül az élet nem mutatott sok esélyt számára.

Oshawa városa azonban nem riadt vissza Carter múltjától, sőt, 2018-ban és 2022-ben is polgármesterré választotta. A választók talán az atipikus életpályájában látták azt a potenciált, ami segíthet a város problémáinak megoldásában. Carter komolyan veszi a kihívásokat, rendszeresen járja a várost, személyesen foglalkozik a lakhatási nehézségekkel és az egyre növekvő drogproblémával.

63 évesen, hajléktalanként eltöltött éveket követően, Carter most a város polgármestereként próbálja megfordítani a negatív spirált. Sikerként könyvelheti el, hogy sikerült rávennie a General Motorst, hogy újra megnyissa a városban bezárt gyárát, ezzel 3400 új munkahelyet teremtve. Carter azonban mindig elégedetlen marad, tudva, hogy az utcán élőkön csak részben tud segíteni a rendszer korlátai miatt. A hajléktalanok és függők emberként való kezelése számára prioritás, és elkötelezett amellett, hogy minél több segítséget nyújtson városa lakóinak, különösen a nehéz helyzetben lévőknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dan Carter (@dancarteroshawa) által megosztott bejegyzés

via nlc.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük