Matrend

cropped matrend magazin.png

A FrieslandCampina, a világ egyik legnagyobb tejipari vállalata, ma bejelentette, hogy világszerte közel kétezer munkahely megszüntetését tervezik a következő két évben. A leépítés részeként 2024-ben már 1200 munkavállalótól válnak meg, miközben a vállalat a világ több mint 100 országában értékesíti tejtermékeit, beleértve a Túró Rudi, Pöttyös, Completa kávékrémport és Milli márkákat.

A leépítés hátterében a vállalat költségeinek csökkentése és a nyereségesség javítása áll, hogy fenntarthassák vezető pozíciójukat a tejiparban. Jan Derck van Karnebeek, a vállalat vezérigazgatója, kifejezte, hogy ez egy nehéz nap számukra, de szükséges lépést tesznek a költségeik strukturális csökkentése érdekében.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy tisztában vannak a leépítés hatásával az érintett munkavállalókra, és elkötelezettek abban, hogy mindenkit a lehető legjobban tájékoztassanak és segítsenek a nehéz időszakban. A költségmegtakarítások a vállalat versenyképességének fenntartását és javítását célozzák meg az alkalmazottak és tejtermelő tagok javára. A vállalat korábban azt is elárulta, hogy 2026-tól évi bruttó 400-500 millió eurós költségmegtakarítást terveznek elérni, és a leépítés szinte minden területet érint majd a szervezetben.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük