Matrend

cropped matrend magazin.png

Az IT iparág adatai szerint a szektor továbbra is dinamikusan fejlődik, és az informatikai szakemberek iránti kereslet folyamatosan magas. A mesterséges intelligencia, szoftvertervezés- és fejlesztés, valamint a kiberbiztonság terén kiemelkedően nagy a kereslet, és a fizetések továbbra is magasak. Azok a szakemberek, akik rendelkeznek tapasztalattal a Cloud megoldások terén, Azure/AWS tudással, valamint DevOps ismeretekkel, nagyban keresettek a piacon.

A Bluebird 2023-as IT piaci körképe szerint Magyarországon továbbra is erős a kereslet a Cloud megoldások terén tapasztalattal rendelkező szakemberek iránt. Az Azure/AWS tudás kiemelkedően népszerű, és a DevOps területen is nagy a kereslet, ahol az elvárt CI/CD módszertan gyakorlat is fontos szempont. A full stack fejlesztők rendkívül keresettek, és senior szinten akár havi bruttó 2.000.000 Ft-os fizetésre is számíthatnak. Hasonlóan magas összegeket vihetnek haza a backend területen dolgozó szakemberek, különböző nyelveken, mint például Java, PHP, Python, C# vagy Node.Js.

A frontend területen a Typescript, Angular és React technológiák továbbra is meghatározók. Az IT piacon a trendek szerint a teljes verziókövetésű fejlesztés (CI/CD) és a felhőalapú megoldások, különösen az Azure és AWS terén való jártasság keresett képességek. A Bluebird által közölt adatok alapján az IT szakembereknek széles skálán és különböző területeken van lehetőségük magas fizetéseket elérni a szaktudásuknak és tapasztalatuknak megfelelően.

via hvg.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük