Matrend

cropped matrend magazin.png

2024 január 1-től egyszerűsített, könnyen elérhető módon nyújtanak évi 48 ezer forint rezsitámogatást a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot. A jövedelemhatárt itt 125 ezer forintra emelték. De mi a helyzet a nem budapesti nyugdíjasokkal?

Azok, akiknek nyugdíja 214.000 forint alatt van, januártól évi 24.000 forint rezsitámogatásban részesülnek a fővárosban. Ezt az összeget azok a fővárosi idősek kaphatják meg, akiknek havi ellátása 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Ezzel a korábbi 200 ezer forintos határt emelték föl.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook oldalán bejelentette, hogy bővítik a rezsitámogatásra jogosító jövedelemhatárt, és hangsúlyozta, hogy a segítségnyújtás, a szolidaritás és a közösség erejében hisznek Budapesten. Még akkor is, ha a kormány tervei szerint jövőre több pénzt vonnának el a fővárostól.

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás kapcsán már 21 ezer háztartás fordult segítségért a fővároshoz. A 2024 januártól életbe lépő változások értelmében egyszerűsített formában biztosítanak évi 48 ezer forint rezsitámogatást a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi nyugdíja nem haladja meg a 125 ezer forintot. A jövedelemhatárt 125 ezer forintra emelték, és azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása legfeljebb 125 ezer forint, de nem több, mint 214 ezer forint, évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak. Az igénylést a kerületi szociális ellátásnál lehet benyújtani, és fontos megjegyezni, hogy a kerületi és a fővárosi szociális támogatások egymást nem zárják ki. Ha valaki mindkettőre jogosult, mindkettőt igényelheti.

via penzcentrum.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük