Matrend

cropped matrend magazin.png

Én 28 éves vagyok, míg ő 53 éves. Lehet, hogy a közöttünk lévő korkülönbség érzékelhető például zenei ízlésünk terén, ugyanakkor ez nem befolyásolja közös céljainkat, és nem érinti azt az erős szeretetet, amit iránta érzek.

Az évek során – már 6 éve együtt vagyunk – a házasságunk rendkívül pozitív hatással volt rám.

Megfontold továbbá: Egy olyan férfi, aki eleinte nem hitt Istenben, elmeséli, hogy egy halálközeli élmény során találkozott Jézus Krisztussal.

Ne hagyd ki ezt sem: “Röhögésben törtem ki, amikor a nővérem elárulta születendő babája nevét – úgy hangzik, mint egy baktérium.”

  1. Az idősebb partneremmel többet és figyelmesebben hallgatok. Az ő élettapasztalatai rendkívül gazdagok, és ebből adódóan megtanultam az ő véleményét meghallgatni. Az ő élettapasztalatai, akár jók, akár rosszak, segítenek nekem a döntéseim meghozatalában.
  2. Rugalmasabb lettem minden téren. Amikor először találkoztunk, még csak 18 éves voltam, és akkoriban tartottam attól, hogy mások elítélnek majd, és furcsának találják, hogy egy idősebb férfival vagyok együtt, akinek az életkorát tekintve a szüleim generációjába tartozik. Az idősebb nők félreértették a kapcsolatunkat, úgy gondolták, csak azért vagyok vele, mert fiatal vagyok, és félek az elöregedéstől. De idővel rájöttem, mennyire vakító tud lenni az emberek véleménye bizonyos dolgokról, és ez nem csak a korkülönbségre vonatkozik.
  3. Tapasztalt és tudatos partner. Ellentétben a fiatalabb férfiakkal, ő nem csak magával törődik és nem csak a saját érdekeit nézi. Tudja, hogyan kell gondoskodni valakiről, hogyan kell örülni a pillanatnak, és hogyan lehet boldoggá tenni egy másik embert.
  4. Segít megérteni az élet értékét. Emlékeztet arra, hogy élj a jelen pillanatban és ne hagyd ki semmilyen lehetőséget. A fiatalok gyakran csak a sikerre és újabb magasságok elérésére koncentrálnak. A férjem azonban mindig arra ösztönöz, hogy ezek mellett ne feledkezzünk meg az élet élvezetéről, mert mire észbe kapunk, már elillan a fiatalság.
  5. Tanultam, hogy a szívemre hallgassak. Sokan azt mondták, hogy a kapcsolatunk kudarcra van ítélve, de mi a szívünkre hallgattunk, és boldogabbak vagyunk, mint valaha. Emellett arra is emlékeztet, hogy saját utamat járjam, a magam módján, és ne engedjem másoknak, hogy meghatározzák, hogyan éljek, kit válasszak társnak, vagy mikor legyenek gyerekeim.

 

via twice.hu nyomán  / illusztráció Wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük