Matrend

cropped matrend magazin.png

Az MVM, a gázszolgáltató, a valós gázfogyasztáshoz képest 2,6 millió forinttal többet szedett be az asszonytól. A cikk részletezi, hogy az asszony hogyan próbálta meg többször is átíratni a gázórát, de csak hosszú idő után sikerült, és addig a havi számlák alapján túlfizetése keletkezett.

Az özvegy megpróbálta rendezni a tartozásait, noha nem volt szerződése, mivel nem tudta átíratni a gázórát a nevére. Az MVM állítólag furcsa feltételeket szabott a túlfizetés visszafizetéséhez, követelve többek között másfél év bankszámlakivonatát és a haláleset utáni csekkes és átutalási bizonylatok bemutatását.

Az asszony nem értette, miért van szükség ezekre az információkra, hiszen az MVM rendelkezik a befizetések forrásának adataival. E-mailben panaszt tett az MVM-nél, és bár az MVM elismerte a túlfizetést, a visszafizetést a hagyatéki végzés másolatához, valamint a haláleset utáni csekkes és átutalási bizonylatok bemutatásához kötötte.

Az özvegy nem akarta személyes információkat tartalmazó dokumentumokat átadni az MVM-nek, de telefonon sikerült egy olyan ügyintézővel beszélnie, aki csak a befizetett csekkek másolatát kérte. Ezt követően az MVM azonnal intézkedett, hogy visszautalják a túlfizetett összeget.

Az MVM az újság megkeresésére elmondta, hogy aktív szerződésnél az éves elszámolás után automatikusan kezdeményezik a visszafizetést, ha a folyószámla egyenlege 3000 forint feletti túlfizetést mutat, és az ügyfél nem kérte a túlfizetés elszámolását a következő számlában. Ha megszűnik egy egyetemes szolgáltatási szerződés, a záró elszámoló számla kiállítása után szintén egyedi ügyfélmegkeresés nélkül automatikusan küldik vissza a túlfizetés összegét a szerződő félnek.

Az MVM azt is kiemelte, hogy ha az elhalálozás után keletkezett túlfizetést az MVM tudomására jut, akkor a pénzügyi elszámolás a jogosultság hitelt érdemlő igazolása alapján történik, és az elhalálozás után keletkezett túlfizetést a befizetést igazoló dokumentumok alapján fizetik vissza. Azonban az MVM nem részletezte, hogy mit tekint “befizetést igazoló dokumentumnak”.

via kekvillogo.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük