Matrend

cropped matrend magazin.png

Bemenni egy használt tárgyakat, vagy éppen használt ruhákat árusító üzletbe mindig kihívás, olyan, mintha szerencsejátékba kezdenénk. Sokan órákat töltenek el a különböző second hand üzletekben, remélve, hogy talán némi kincset sikerül majd felfedezni. Ez történt a Goodwill egyik vásárlójával is, aki mindössze 4 dollárért, vagyis körülbelül 1400 forintért vett meg egy vázát. Akkor még nem is sejtette, hogy a váza valójában egy értékes olasz régiség.

Jessica Vincent, 43 éves, később körülbelül 83,500 dollárt, vagyis körülbelül 30 millió forintot kereshetett a dísztárgy eladásával. A hírek szerint az aukciósháznak sikerült 107 ezer dollárért, azaz több mint 37 millió forintért eladnia a vázát egy név nélkül maradó európai magángyűjtőnek. Az aukciósház vezetője mintegy 8 millió forintos jutalékot kapott az eladásért, a fennmaradó összeget, tehát 30 millió forintot pedig Jessica kapta meg.

Richard Wright, az árverésvezető, aki segített eladni a régiséget, elmondta a The New York Timesnak, hogy az üvegárut Carlo Scarpa, egy híres olasz építész tervezte még az 1940-es években.

“Éreztem, hogy egy 1000 vagy 2000 dolláros darabról van szó, de fogalmam sem volt arról, hogy valójában mennyit is ér, amíg nem kutattam egy kicsit” – mondta Jessica.

via nlc.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük