Matrend

cropped matrend magazin.png

Kónya Gábor Lajos 34 éves kétgyermekes édesapa volt, aki szerdán este az esztergomi robbantásban vesztette életét. Kónya hét éve szolgált a Terrorelhárítási Központnál (TEK), és ő volt a legközelebb a robbanáshoz. A holttestét csak hajnalra sikerült kiemelni a romok közül. Ő volt a TEK munkatársai közül az első, aki munkavégzés közben vesztette életét.

A tragédia előzményeként szerda kora délután a TEK körbezárta a Terrorelhárítási Központ külterületén található házát, és arra kérték a benne tartózkodó férfit, hogy jöjjön ki, és működjön együtt velük. Ő erre nem volt hajlandó, fenyegette a rendőröket, és ennek következtében az elfogása mellett döntöttek.

A rajtaütés során a páncélozott jármű fedezékében próbálták megnyitni a kaput, majd felsorakoztak a fő bejárati ajtóhoz. Amikor az ajtót megnyitották, látták, hogy a férfi egy flexszel vélhetően egy gázpalack felé indult, ami miatt történt a robbanás.

A robbanás következtében a TEK-esek 8-10 méterre repültek egy kisebb tóba. Az azonnali mentés során kimentették a vízbe esett kollégákat, majd a mentőszolgálat munkatársaival elkezdték a sérültek stabilizálását. A szakértők megállapították, hogy egy TEK-es a robbanás következtében életét vesztette. Egy TEK-es súlyosan, tízen pedig könnyebben sérültek. Három tűzoltó is megsérült, őket azóta már hazaengedték.

Pintér Sándor belügyminiszter később hősi halottá nyilvánította Kónya Gábor Lajost, és utólag, soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

via telex.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük