Matrend

cropped matrend magazin.png

A Szegedi Törvényszék csütörtökön hét év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 3,5 millió forintért “megvásárolta” barátja élettársát, majd miután összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit.

A férfi ellen az emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntette miatt hozták meg a bírósági ítéletet. A bíróság döntött arról, hogy a férfi a szabadságvesztés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott és az áldozat barátok voltak, a vádlott a Csongrád-Csanád vármegyei, tömörkényi tanyán segített a ház körül, a gazdálkodásban, és kölcsönt is adott neki.

A két férfi közötti konfliktus arra vezetett, hogy az élettársát megvásárolta az egyik férfi a másiktól, majd az összeveszés hevében a vádlott egy vascsővel agyonütötte a másik férfit. A vádlott a gyilkosság után az áldozat holttestét a Tiszába dobta, és egy sor más manipulációt is végzett a nyomok eltüntetése érdekében. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem volt jogos védelmi helyzetben, és a holttest hollétének titkolása a védekezését szolgálta.

A nő, aki az események tanúja volt és az ügyben bűnpártolással vádolták, két év próbára bocsátást kapott. A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

via 24.hu /illusztráció freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük