Matrend

cropped matrend magazin.png

A diósjenői K. Zs. mindent elkövetett, hogy lányait férjhez adja. Lili, egyike lányainak, egy mulatozás után lett volna az első, akit hozzáadtak volna a házassághoz. Azonban a vőlegény másnapra kijózanodott és közölte, hogy nincs szándékában összeházasodni. Lili családja úgy érezte, hogy a lányuk becsületét sárba tiporják, ezért bánatpénzt követeltek a fiatalembertől. Ő, hogy elkerülje a lehetséges veszélyt, inkább fizetett.

Az eredeti összeg félmillió forint volt, amit aztán gyakorlatilag kéthavonta megismételtek. Végül összesen 3,8 millió forintot fizetett ki K. Zs. a családnak, és csak akkor kereste fel a rendőröket, amikor már minden megtakarított pénzét az örömapának adta félelmében.

Az eset körülményeiről egy helybéli elmondta: “Szó szerint bevitték az erdőbe azt a srácot. Amikor visszament, hogy visszalépjen a házasságtól, az örömapa rokonai is ott voltak a házban, esélye sem volt semmire. (…) Nem tartom kizártnak, hogy ezt a srácot eleve lépre csalták, tudták hogy van pénze, hogy fél a balhétól. (…) Valóban volt egy kis erdei séta K. Zs. háza mögött, s ott ijesztették halálra.”

K. Zs.-t január 12-én tartóztatta le a rendőrség, mivel zsarolás bűntette miatt indítottak ellene eljárást. Jelenleg őrizetben van, és akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük