Matrend

cropped matrend magazin.png

Összefoglaló

A kormányzat aggodalmát fejezte ki az őszi gazdasági kilátások miatt. A következő öt tényező miatt tartanak attól, hogy nehéz időszak következik:

  • Infláció: Az infláció mértéke továbbra is magas, és a kormányzat nem biztos benne, hogy sikerül visszaszorítania azt egyszámjegyűre.
  • Költségvetési hiány: A költségvetési hiány várhatóan nagyobb lesz a tervezettnél, ami kiigazítási lépésekre kényszerítheti a kormányt.
  • EU-s pénzek: Az uniós támogatások továbbra sem érkeznek, ami jelentős forráskiesést jelentene a magyar gazdaság számára.
  • Bankadó: A kormányzat fontolgatja egy új bankadó bevezetését, ami további terhet róhat a bankszektorra.
  • Kormányzati kapkodás: A kormányzati kommunikációban tapasztalható ellentmondások arra utalnak, hogy a kormány nem biztos abban, hogy hogyan kezelje a kihívásokat.

Következtetések

A kormányzat aggodalmai jogosak, hiszen a következő hónapokban számos nehézséggel kell szembenéznie. Az infláció mértékének csökkentése és a költségvetési hiány mérséklése mellett a kormánynak az uniós támogatások mielőbbi érkezéséért is lobbizni kell. Emellett a bankadó bevezetése előtt alaposan át kell gondolnia a lépést, hogy ne okozzon további kárt a gazdaságban.

via napi.hu nyomán / freepik.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük