Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy friss kutatás eredményei szerint egy bizonyos vitamin fogyasztása akár rosszindulatú daganatok jelenlétében is elősegítheti a betegség lefolyásának kedvező irányba történő alakulását. A D-vitamin, amellett hogy segíti a kalcium felszívódását, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat a szervezetben, támogatja az izomzat működését és kiegyensúlyozza az idegrendszert, úgy tűnik, még a rákos betegek számára is hasznos lehet.

A kutatás több mint 105 ezer résztvevő adatait elemzte, és kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen szedtek D3-vitamint, a daganatok miatti halálozási arányuk 12%-kal csökkent, különösen a 70 vagy annál idősebb korosztályban. Ez különösen fontos, mivel ötvenéves kor felett jelentősen megnő a rákos megbetegedések száma.

Bár a kutatás átfogó volt, vannak bizonyos hiányosságai, például nem minden esetben mérték meg a D-vitamin szintjét a kezdeti fázisban, és néhány kutatás engedélyezte a placebo csoport tagjainak, hogy D-vitamint is szedjenek. Mindazonáltal a kutatás biztató eredményeket hozott, és azt sugallja, hogy a D-vitamin szedése jelentős hatással lehet a rákos betegek életkilátásaira.

via divany.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük