Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy Pest megyei kórház vezető beosztású orvosa és egy vele együttműködő betegszállító ellen vádat emeltek vesztegetés miatt, amint azt a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken bejelentette az MTI-nek.

A közlemény szerint az orvos olyan embereket fogadott be kórházi osztályára vesztegetési pénzért, akiket a betegszállító közvetített felé, és ezt valótlan indokokkal tette. A betegszállító először 2013 körül kereste meg az orvost egy idős beteg ügyében, akit más osztályról kellett volna elbocsátani, de a hozzátartozói nem tudták elhelyezni. Az orvos beleegyezett abba, hogy pénzért felvegye az idős személyt az osztályára. A betegszállító ezután rendszeresen közvetített olyan embereket az orvos felé, akik pénzt fizettek “nem legális szolgáltatásokért”.

Az érintettek között voltak olyanok, akik nem tudták vagy nem akarták elhelyezni idős hozzátartozójukat a kórházi kezelés után. Az orvos pénzért felvette ezeket az embereket az általa irányított osztályra és ott tartotta őket, amíg szükség volt rá. Más esetekben a orvos valótlan igazolásokat állított ki kórházi ellátásról, amelyeket a betegek táppénz igénylésekor használtak fel. Voltak, akik plasztikai beavatkozások társadalombiztosítási támogatásához kértek orvosi igazolásokat, és mások hamis igazolásokkal próbálták elkerülni bírósági tárgyalásaikat vagy késleltetni letöltendő szabadságvesztésük megkezdését.

Az érintettek különböző összegeket fizettek, amelyeket a betegszállító közvetített az orvoshoz, és mindkét fél részesedett belőle. Az orvost végül a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le egy megbízhatósági vizsgálat során. Ekkor is több százezer forintért vállalkozott arra, hogy megfelelő okiratokat állít ki, amelyek lehetővé tették volna számára letöltendő szabadságvesztése elhalasztását – közölte a főügyészség.

A vádiratban az orvost 19 rendbeli korrupciós cselekmény miatt vádolják, míg segítőjét 17 rendbeli korrupciós cselekmény miatt. Emellett további kilenc személyt vádolnak vesztegetés miatt, akik kapcsolatba léptek az orvossal és fizettek a szolgáltatásokért.

via penzcentrum.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük