Matrend

cropped matrend magazin.png

Együtt kitartottak jóban-rosszban, és egymás mellett halálig. Egy szörnyű tragédia történt a gödi vasúti átjáróban. A helyiek “Halálátjáró”-nak nevezik ezt a helyet, és mindenszentek délutánján egy idős házaspár vesztette életét itt.

A 90 éves férfi vezette autójuk lerobbant a Dunakeszi és Göd közötti vasútvonalon, két sínpár között. A sofőr nem tudta elindítani, majd elmozdítani a járművet, próbálta kihúzni a 83 éves feleségét, aki mozgássérült volt és az ülésben rekedt. De már túl késő volt, egy expresszvonat ütközött a kocsijukkal, és az utasoknak nem volt esélyük a túlélésre.

A gödiek általában kerülik ezt a hírhedt átjárót, de mostanában nehéz megtenni ezt, mert egy másikat éppen felújítanak. A vasúttársaság és az útkezelő szerint a hely biztonságos, és a tragédia napján is működtek az elektronikus jelzőberendezések. De ha valaki nem ismeri a területet, könnyen tévedhet.

Egy kereszt is áll ezen a helyen, mint emlék egy korábbi tragédiára. A közeli Mikszáth Kálmán utca lakói szerint, ha minden áldozatnak lenne síremléke, akkor százméteres lenne a sor.

A gödi N. László emlékeztetett a balesetre, ahol az idős házaspár autója elakadt az átjáróban. A mozdony már közeledett, amikor megpróbálták eltolni a kocsit, de már túl késő volt. Az idős férfi megpróbálta segíteni a feleségét, de nem tudtak elhagyni a kocsit időben.

Egy másik tanú azt mondta, hogy látta, ahogy az idős nő félig kilógott az autóból, majd a baleset után már csak a roncsok voltak láthatóak. A brutális ütközés láttán mindenki tudta, hogy senki sem maradt életben.

Az áldozatoknak sajnos nem volt esélyük a túlélésre, a majd 30 éves kisautóban. A balesetben még a kőoszlop is kidőlt, de azt már visszahelyezték a vasút karbantartói.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük