Matrend

cropped matrend magazin.png

A háromgyerekes alabamai édesanya, Kelsey Hatcher, és férje, Caleb, egy különleges történettel várnak karácsonyi örömöt. Kelsey, aki két méhnyakkal és két méhrel született, mindkét méhével egyszerre esett teherbe, és a tervek szerint a karácsonyi ünnepek idején születnek meg a két kisbabájuk.

A Birmingham-i házaspárnak már van három gyermekük (7, 4 és 2 évesek), de a negyedik és ötödik gyermeküket, akik a két méhben fejlődnek, a tervek szerint a karácsonyi ünnepek alkalmával várják.

A kettős méh, amelynek során a két cső nem forr össze magzati korban, így mindkettőből külön méh alakul ki, rendkívül ritka. Kelsey Hatcher terhessége olyan rendellenességnek számít, amellyel a nőgyógyászok ritkán találkoznak. Dr. Richard Davis, a University of Alabama at Birmingham magas kockázatú terhességekre specializálódott nőgyógyásza szerint 1000 nőből talán háromnál fordulhat elő ilyen ritka rendellenesség.

A terhesség kockázata miatt Kelsey szoros orvosi figyelmet kap, és a két méh szülésekor fokozottan figyelik majd az eseményeket. Bár a kettős méhűség viszonylag gyakori, a hasonló szülés rendkívül ritka, csak 50 millió esetből egyszer fordul elő.

Kelsey és Caleb örömmel várják az új jövevényeket, ugyanakkor biztosak abban, hogy ez lesz az utolsó terhességük. A két kisbaba születésekor az orvostudománynak még nincs hivatalosan elfogadott kifejezése a születendő gyermekek közötti testvéri kapcsolatra, és bár az elnevezésük továbbra is ikrek, orvosi szempontból ritka az ehhez hasonló esetek előfordulása.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük