Matrend

cropped matrend magazin.png

A következő tanévre vonatkozó rend egy nyilvános bejelentésben került közzétételre, melyből kiderült, hogy a téli és a tavaszi szünet is hosszabb lesz, azonban a tanév egy héttel tovább tart majd.

A tervek szerint a következő tanév első tanítási napja 2023. szeptember 1-én, pénteken kezdődik, míg az utolsó tanítási nap 2024. június 21-én, szintén pénteken lesz. A tanítási év első féléve 2024. január 19-ig tart majd – tudósít a Telex.

Az őszi szünetre október 28. és november 5. között kerül majd sor a tervezet szerint. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap a tervezet szerint március 28. lesz, majd húsvéthétfő után egy héttel, április 8-án kell újra iskolába menni. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3-án kezdődnek, míg a szóbeli vizsgák június 17-28. között zajlanak.

Az idei tanév rendjét az energiaszámlák emelkedése miatt kellett módosítani, így az intézkedés eredményeként közel egy héttel hosszabb lett a téli szünet. Az új tanév tervei azért is fontosak, hogy az iskolások és a szülők előre megtervezhessék a következő tanév teendőit és ütemezését.

via blikk.hu nyomán / illusztráció Wikimédia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük