Matrend

cropped matrend magazin.png

Az állattartás rendkívül környezetszennyező tevékenység, és ezen probléma kezelése érdekében Olaszország bejelentette a mesterségesen előállított húsok forgalmazásának betiltását, amit gazdasági okokkal indokoltak.

Az állattenyésztés környezetszennyező hatása széles körben elismert, és az állati eredetű húsoknak egyre növekvő kihívásokkal kell szembenézniük a különböző hús-helyettesítő alternatívákkal. Az 2020 óta elérhető laboratóriumi mesterséges hús jelentős népszerűségnek örvend a fogyasztók körében. Ezek a húsok laboratóriumi körülmények között készülnek, és nem igénylik élő állatok levágását. A mesterséges húsok jövőbeli előrejelzése szerint olcsóbbak és jobb minőségűek lehetnek, mint az állati eredetű változatok. Ez a tendencia várhatóan csökkentheti az állattartás jelentőségét a jövőben.

Az olasz mezőgazdasági miniszter, Francesco Lollobrigadi, a mesterséges húsok forgalmazásának betiltását jelentette be, hangsúlyozva a döntését a kistermelők és az olasz gazdaság védelmében. A miniszter elmondása szerint a döntést nemcsak gazdasági okok indokolják, hanem az olasz polgárok egészségének védelmével kapcsolatos szempontok is szerepet játszanak ebben.

Az egészség, az olasz termelési rendszer védelme, munkahelyek megőrzése, valamint kultúra és hagyományok megőrzése érdekében Olaszország a mesterséges élelmiszerek társadalmi és gazdasági kockázataival szembeni védelmében úttörővé vált.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük