Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy vállalkozás ellen nyomozás indult, amely félmilliárd forint értékben számlázott más cégeknek, azonban nem teljesítette járulék- és áfakötelezettségeit – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A vállalkozás alkalmazottakat foglalkoztatott minimálbérért, akik ugyanazon a helyen dolgoztak, ám félévente változott a munkaadójuk. A munkavállalóktól levont jövedelemadót és járulékokat nem fizették be, továbbá a nyújtott szolgáltatások áfáját nem vallották be és nem fizették meg. Az adóhatóság kockázatelemzési rendszere észlelte ezeket a tömeges átjelentéseket. Emellett a NAV az általuk kiállított fiktív számlák miatt is áfaellenőrzést indított.

Az ellenőrzött cég a NAV felszólítására sem adott át semmilyen iratot, és a feltett kérdésekre sem válaszolt. A vizsgálat során a bankok, akik részt vettek az ügyletekben, azt állították, hogy azok, akik hasznot húztak a tranzakciókból, készpénzfelvétellel vették fel a bevételeik jelentős részét automatákból. Az átvilágítás során a cégek, amelyek átvették a számlákat, képviselőit is kihallgatták.

via alon.hu nyomán / illusztráció wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük