Matrend

cropped matrend magazin.png

“Az októberi ellenőrzéseink adatai megrázóak. A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10,700 autósra, közülük 80% sofőrre, bukkantak, akik figyelmen kívül hagyták a szabályokat, és nem használták a biztonsági övet” – számolt be a rendőrség friss adatairól a Police.hu oldalon vasárnap. A biztonsági övet kényelmetlennek találóknak üzenték, hogy egy koporsó bizony még kényelmetlenebb.

Közel kétszáz esetben tapasztalták, hogy a sofőrök nem használták megfelelően a gyerekülést, vagy egyáltalán nem használták. A magyarázatok között gyakori volt, hogy az ülés “kényelmetlen”, vagy “csak gyorsan leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…”. Az ellenőrzések során ötvennél több motorost is találtak, akik nem viseltek bukósisakot.

“Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem használtunk, nehogy cinizmussal vádoljanak minket. Azoknak, akik az ismételt rendőrségi üzenetek és szabályok ellenére sem hajlandók bekötni magukat (vagy bukósisakot viselni), javasoljuk, hogy inkább vegyék igénybe a közösségi közlekedést! Ott – néhány kivételtől eltekintve – a biztonsági öv használata nem lesz kényelmetlen” – írták.

 

via police.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük