Matrend

cropped matrend magazin.png

Nincs jobb érzés annál, mint a hosszú nap után ágyba feküdni, bebújni a paplan alá, és fejünket a párnára hajtani. Alvásunk szempontjából azonban fontos, hogy milyen matracon fekszünk, milyen takarót húzunk magunkra, és nem utolsósorban, hogy milyen párnán pihenjük ki a fejünket.

Sokan nem tudják, de a párnának is van lejárati ideje, vagyis egy idő után érdemes cserélni, muszáj tőlük búcsút venni, és újabbakat beszerezni.

Az egyik ok, amiért a párna élete nem tart örökké, az a higiénia és a tisztaság. Bár ezeket lehet tisztítani, sajnos ezzel sem lehet a végtelenségig meghosszabbítani az élettartamukat. A koszos párnák növelhetik a por- vagy szőrallergiára hajlamosaknál az allergiás reakciók kockázatát.

A tollpárnákkal kapcsolatban szakemberek figyelmeztetnek, hogy idővel különféle atkák telepedhetnek meg bennük, amik hosszú távon légzési problémákat és allergiát okozhatnak.

A másik ok, amiért időnként le kell cserélni a párnákat, az az, hogy már nem kényelmes rajtuk feküdni, nem biztosítanak megfelelő alátámasztást. Ha rendszeresen nyakfájással ébredünk, vagy úgy érezzük, hogy a töltőanyag elmozdult, lelapult, összeállt, az egyértelmű jel lehet.

A Sleep Foundation szakértői szerint érdemes egy-két évente kicserélni a párnákat. Ha pedig módszeresebb megközelítést szeretnénk, próbáljuk ki, hogy félbehajtjuk a párnát, majd egy percig így tartjuk a kezünkben. Ha ezután nem nyeri vissza az eredeti formáját, akkor sajnos lejárt a szolgálati ideje.

Több hozzászóló is meglepődött ezen információ hallatán, de egyesek rájöttek, hogy párnáik már idős korúak, és talán ideje lenne lecserélni őket.

via via nlc.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük