Matrend

cropped matrend magazin.png

 

Egy amerikai kutatás szerint több szülő aggódik az internetfüggőség miatt, mint a drogfogyasztás miatt, ezt egy ezer, 9 és 15 év közötti gyereket nevelő amerikai szülő részvételével végzett felmérés állapította meg, amelyről a Fox News számolt be.

A New York-i Child Mind Institute által végzett kutatás vezetője, Michael Milham elmondta a Fox Newsnak, hogy a kutatás alátámasztotta, hogy a szülőknek nagyobb segítségre van szükségük abban, hogy hogyan irányítsák a gyerekek internethasználatát a megfelelő mederbe.

Egy olyan pszichológus, aki nem volt részese a kutatásnak, hozzátette a Fox Newsnak, hogy bár jó, hogy a szülők foglalkoznak az internetfüggőség lehetőségével, további kutatásokra van szükség annak megállapításához, hogy pontosan milyen veszélyekkel járhat az internethasználat a gyermekekre nézve, és hogy az aggodalmak megalapozottak-e.

Milham kiegészítette, hogy a kutatások eredményei azt mutatják, hogy a gyerekek problémás internethasználata kapcsolódik a szülők saját problémás internethasználatához, valamint ahhoz, hogy nem megfelelően felügyelik, hogy a gyerek hogyan és mire használja az internetet.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

via rtl.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük