Matrend

cropped matrend magazin.png

A Momentum Pest megyei elnöke, Szemző Áron, által megosztott riasztási adatlap szerint pénteken a Belügyminisztériumhoz hívták a tűzoltókat egy viharban kilazult homlokzati elem miatt. A bejelentő külön kérte, hogy a tűzoltók ne használják a szirénát, mert az zavarná a belügyminisztert. A riasztási adatlap egy belső rendszerből származó, hiteles felvétel.

Az adatlap szerint a bejelentést 2023. november 10-én, pénteken, 10:03-kor tették, és arról szólt, hogy egy kb. 8 méter magasan lévő homlokzati elem kilazult a Belügyminisztérium épületében. A bejelentő azt kérte, hogy a tűzoltók 13 óra körül, sziréna nélkül vonuljanak ki, hogy ne zavarják meg a belügyminisztert. Az adatlap szerint életveszély nem állt fenn, de megkülönböztető jelzést kellett használni.

A szakértők szerint rendkívül ritka, hogy a tűzoltók ne használják a megkülönböztető jelzést. Ebben az esetben az adatlapon 1-es riasztási szint szerepelt, ami a legalacsonyabb fokozatot jelenti, általában egy járművel történő kiszállást takar.

A katasztrófavédelmet és a Belügyminisztériumot megkeresték a történtekkel kapcsolatban, de válaszuk még nem érkezett meg.

 

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük