Matrend

cropped matrend magazin.png

A kormány szóvivője szerdán a Facebook-oldalán megosztott videójában közölte, hogy a parlamenti ciklus végére átlagosan 880 ezer forint lehet a tanárok átlagkeresete. Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy “történelmi”, több mint 32 százalékos átlagos béremelést kaptak a tanárok és az óvónők.

Azon belül soha nem volt vita a kormányon, hogy a pedagógusok bérei nem voltak megfelelőek – mondta, hozzátéve, hogy a béremelést csak akkor lehet megtámogatni, ha a kabinet felelősségteljesen vállalja azt. Továbbá elárulta, hogy jövőre egy újabb, 21 százalékos béremelés várható, így a ciklus végére a diplomás átlagbér 80 százalékát érhetik el a pedagógusok, ami átlagosan 880 ezer forintot jelent majd.

A legfrissebb hírekért kattints ide! Részletesen elemzik a hazai biztosítók stratégiáit és a közvetítői piac jövőjét – ki és hogyan célozza meg őket? (x) ▾hirdetés

A videóban Hajnissné Anda Éva, egy tankerületi igazgató, elmondta, hogy a pedagógusok fizetése a pályán eltöltött időtől függ. Most az ehhez a státuszhoz tartozó béreket emelték meg, attól függően, hogy a gyakorló pedagógus milyen kategóriába tartozik. Példaként említette, hogy egy kollégája tavaly még a pedagógus II. kategóriába tartozott, de idén, miután sikeresen letette a minősítő vizsgát, már mesterpedagógus lett, így nála a béremelés mértéke jelentősen magasabb volt. Még olyan esetek is előfordultak, amikor az emelés elérte a 43 százalékot – tette hozzá.

via infostart.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük