Matrend

cropped matrend magazin.png

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette miatt vádolja a kisszállási férfit, aki bántalmazta és zsarolta az anyját, hogy pénzt szerezzen tőle alkoholra.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Kövecs Máté, közleményében kifejtette, hogy a büntetett előéletű férfi együtt élt nyugdíjas édesanyjával. A férfi évek óta alkoholfüggőséget ápolva, mivel munkahely nélkül volt, gyakran kényszerült az anyjától kérni pénzt, hogy alkoholt vehessen.

Az asszony többször is elutasította a kéréseket, amire reakcióként a fia először csak verbálisan szidalmazta. Azonban tavaly karácsonytól kezdve már tettlegességre is sor került. A férfi karácsonykor és januárban is megkülönböztette az anyja haját, majd a bántalmazás után azonnal megismételte pénzkérését. Az idős nő a korábbi eseményektől megijedve és félve teljesítette a fiának adott pénzadományokat, amelyek általában ezer forintosok voltak.

Február 2-án a férfinak ismét pénzre volt szüksége, és ezt rosszullétre hivatkozva kérte az édesanyjától, aki jelezte, hogy nincs nála pénz. Ekkor a férfit elfogta az indulat, és lökdösni kezdte az anyját. Amikor az asszony felkelt az ágyból, a fia továbbra is erőszakosan követelte a pénzt, és veréssel fenyegette meg. Az idős nő attól félve, hogy a fia valóban bántani fogja, kénytelen volt neki egy ezer forintos összeget átnyújtani. Aznap este az idős nő az erős félelem miatt elköltözött a közös lakásból.

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel és folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettével vádolja a férfit. Próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést javasolnak az esetleges ítélettel kapcsolatban.

via 24.hu nyomán / illusztráció wikimedia

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük