Matrend

cropped matrend magazin.png

Az esztergomi robbantás ügyében a nyomozó ügyészség hivatalos személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást. Az esetben egy 34 éves, kétgyermekes rendőr vesztette életét, további 11 egyenruhás pedig szenvedett sérüléseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadók bevonásával nagy erőkkel, több napig tartó szakértői munkával végezték el a helyszíni szemlét. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig elérhető információk szerint az elkövető engedély nélkül, Magyarországon nem beszerezhető nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt az ingatlanban, amely szobahőmérsékleten instabil, és nagy erejű robbanást képes okozni.

Az elkövető a rendőri beavatkozás idején felnyitotta, és a nagyobb robbanás reményében valószínűleg szándékosan felborította a tartályt, ami miatt a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Emellett kiderült, hogy a robbantó gázmaszkot viselt az ingatlanban, amit csak akkor vett le, amikor kilépett az épületből, és a rendőrökkel kezdett tárgyalni. A robbanás pillanatában is rajta volt a gázmaszk.

Az elkövető célja kétséget kizáróan az volt, hogy megöli az intézkedő rendőröket. A Központi Nyomozó Főügyészség tovább folytatja a bűncselekmény alapos vizsgálatát a lehető leghamarabb teljes körű megértés érdekében. Jelenleg is aktív nyomozati cselekmények zajlanak a helyszínen.

via 24.hu nyomán / illusztráció wikimedia.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük