Matrend

cropped matrend magazin.png

Az idei ünnepi költségvetést a magyar családok átlagosan 118 ezer forintra tervezik a Cofidis reprezentatív kutatása szerint. Ez az összeg magában foglalja az ajándékokat és a karácsonyi menüt is. A tervezett költségvetés mintegy 20 százalékkal magasabb, mint tavaly, figyelembe véve a harminc százalékos pénzromlást, reálértékben azonban valószínűleg szűkebb karácsonyi költekezést jelent. A megkérdezettek mintegy hatodának szándékában áll ajándékozni, és e célra átlagosan 47 ezer forintot terveznek költeni.

A költségeket a megkérdezettek többsége (65%) az aktuális havi bevételéből fedezné, míg 40% megtakarításokból finanszírozná, és 7% hitelt is felvenne az ünnepekhez kapcsolódó kiadások fedezésére.

A kutatás azt mutatja, hogy a magyarországi munkahelyek több mint fele év végén különböző juttatásokat ad a dolgozóknak. A munkavállalók 14 százaléka pénzjutalmat remél, és a munkahelyek negyedénél szokás céges karácsonyi partit rendezni. A dolgozók nyolcada pedig tárgyi ajándékot vár az idén.

via nlc.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük