Matrend

cropped matrend magazin.png

Mindössze egy százalék esélyt adtak az orvosok a túlélésre egy kettős tüdőátültetésen átesett 22 éves e-cigifüggőnek, írja a LADbible. Az észak-dakotai Jackson Allard élete egyik napról a másikra változott meg, miután tavaly októberben kórházba szállították gyomorproblémák és légzési nehézségek miatt. Mint kiderült, mindezt az elektromos cigaretta rendszeres használata okozta.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi influenzás és tüdőgyulladásban szenved. Az állapota olyan gyorsan romlott, hogy az orvosok kénytelenek voltak intubálni. Mivel azonban lényeges javulást így sem értek el, a kettős tüdőátültetés mellett döntöttek.

Allard családja régóta könyörgött neki, hogy hagyjon fel a dohányzással, a férfi ugyanis rengeteget használta az e-cigarettát. Ilyenkor mindig arra hivatkozott, hogy sokkal jobb az e-cigi, mintha igazi cigarettát szívna. A nagymamája szerint egyik sem jobb, mint a másik.

„A dohányzástól 50 év múlva tüdőrákod lesz, az e-cigi miatt pedig 5 év múlva tüdőkárosodással kerülsz kórházba” – mondta egy helyi tévécsatornának Doreen Hurlburt.

A tüdőátültetés után az orvosok szerint 1 százalék esélye volt a fiatal férfinak a túlélésre. A nagymamája ekkor biztosra vette, hogy el fogják veszíteni Jacksont. Ekkor döntött úgy a család egyik barátjával, hogy közösségi gyűjtést szerveznek a szülőknek, akik folyamatosan a gyerekük kórházi ágya mellett vannak, és az ápolással kapcsolatban rengeteg kiadás merült fel. A család azt is elárulta, hogy mik voltak a jó ideje kómában tartott férfi szavai:

„Félek, nem akarok egyedül lenni!” Jackson Allard a műtét után még legalább fél évig a kórházban marad. Élete hátralévő részében szinte biztosan nem ihat már alkoholt és nem dohányozhat, ahogy az is, hogy legalább még egy transzplantáció vár rá a későbbiekben.

via szeretlekmagyarorszag.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük