Matrend

cropped matrend magazin.png

Péntek reggelre a havazás okozott további fennakadásokat az országban. Az intenzív hófúvások miatt a közlekedés továbbra is nehézkes, számos út járhatatlan lett. Kidőlt fák és leszakadt vezetékek is gondokat okoznak, különösen a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is elsőfokú riasztást adott ki.

A hó vastagsága a Dunántúli-középhegységben és a Bakonyban elérheti a 30 centimétert. Kaposfüreden és Simonfán már szerdán térdig érő hóréteg alakult ki. A hóesés és hóátfúvások miatt számos helyen lezárták az utakat, és a mentési munkálatok is folyamatosan zajlanak.

Az Országos Katasztrófavédelem jelentése szerint főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon kértek segítséget kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez. Az intenzív havazás miatt számos helyen latyakos, havas, vagy hókásás az útburkolat, ami további veszélyforrásokat jelent a közlekedők számára.

A vasúti közlekedés is súlyosan érintett. Több vonalon szünetel a forgalom, mivel kidőlt fák akadályozzák a síneket. Emellett felsővezetékhibák és váltóhibák is előfordultak, így a vonatok jelentős késésekre számíthatnak. A MÁV tájékoztatása szerint pótlóbuszokat is indítanak a lezárt szakaszokon.

A Fővárosban is komoly problémák adódtak a közlekedésben. Több autóbusz- és villamosjárat szünetelt, illetve terelve közlekedett. A HÉV közlekedése is megszakadt egy fa miatt, helyette pótlóbuszokat alkalmaznak.

Az időjárás miatt az embereket arra kérik, hogy fokozottan ügyeljenek a biztonságukra, és ha lehetséges, kerüljék a közlekedést az érintett területeken. A havazás és a hófúvások továbbra is fennmaradnak, ezért érdemes figyelemmel kísérni az útviszonyok alakulását és az aktuális közlekedési híreket. Az illetékes hatóságok és mentőszolgálatok folyamatosan dolgoznak a helyreállításon és a mentési munkálatokon.

via index.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük