Matrend

cropped matrend magazin.png

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan beperelte a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH), miután a hatóság nem indított versenyfelügyeleti eljárást a gázszámlákon található narancssárga rezsiboxok miatt. A politikus szerint ezek a rezsiboxok megtévesztőek, mivel az előző évi, rekordnak számító piaci árakhoz viszonyítják a megtakarítás összegét, ami félrevezető tájékoztatást nyújthat a fogyasztóknak.

Tóth Bertalan korábban kérte a GVH-tól, hogy indítson eljárást az ügyben, mondván, hogy a rezsiboxok miatt a fogyasztó nehezebben tud megalapozott döntést hozni a szolgáltatóváltásról. A GVH erre reagálva jelezte, hogy ilyen típusú ügyekben általában nem ők az illetékesek, mivel a fogyasztóvédelmi feladatok a kormányhivatalhoz tartoznak. Ennek ellenére a GVH érdemben elbírálta Tóth Bertalan ügyét, és november elején döntést hozott, miszerint nem állnak fenn a versenyfelügyeleti eljárás indításának feltételei.

Tóth Bertalan a keresetében azt hangsúlyozza, hogy a jogszabály alapján a megtakarítást nem az MVM beszerzési árához, hanem a versenypiaci egységárhoz kell szabni, amelynek aktuális tőzsdei ár alapján kellene megtörténnie. A politikus a Fővárosi Törvényszéktől azt kéri, hogy helyezze hatályon kívül a GVH végzését, és kötelezze a hatóságot új eljárás indítására.

via blikk.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük