Matrend

cropped matrend magazin.png

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton közölte az MTI-vel, hogy Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest megyékben megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Az elmúlt 24 óra során esett csapadékos időjárásnak köszönhetően a fokozott tűzveszély enyhült, így a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat a fent említett megyékben.

Azonban kiemelték, hogy erdőterületeken továbbra is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyeken szabad tüzet gyújtani, szélcsendes időszakokban, úgy hogy az ne jelentsen veszélyt a környezetre.

Ugyanakkor Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben továbbra is érvényben marad a tűzgyújtási tilalom. Ezen területeken tilos tüzet gyújtani a külterületi erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, beleértve a térképen jelölt tűzrakóhelyeket, a vasút- és közút menti fásításokat, illetve a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról részletes információkat a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu weboldalakon találhatnak az érdeklődők.

via blikk.hu nyomán/ illusztráció pxhere.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük