Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Európai Unió Tanácsa és Parlamentje megegyezett egy javaslatról, amely módosítani fogja az épületek energetikai teljesítményére vonatkozó irányelvet. Az új javaslat célja a fosszilis tüzelőanyagok, különösen a fosszilis tüzelésű gázkazánok fokozatos kivezetése az épületek fűtéséből. Az Európai Unió 2040-ig adna határidőt a tagállamoknak a fosszilis tüzelőanyagok használatának megszüntetésére.

A javaslat hangsúlyozza a fenntarthatóbb és energiatakarékosabb épületek elősegítésének fontosságát, amely hozzájárul az EU klímaváltozással kapcsolatos céljainak eléréséhez. A módosítások között szerepel az energiateljesítmény növelése a meglévő épületeknél, valamint a zéró emissziójú épületek elterjedésének támogatása az új építések esetében.

Az új irányelv ösztönzi a megújuló energiaforrások használatát az épületek energiaellátásában, ezzel diverzifikálva az energiaforrásokat és csökkentve a függőséget a fosszilis tüzelőanyagoktól. Az energiahatékonysági irányelv részletesen foglalkozik az épületek energiahatékonysági besorolásával és tanúsításával, valamint az energiafelhasználással kapcsolatos információk átláthatóbbá tételével a fogyasztók számára.

Ez a megállapodás jelentős lépés az EU energetikai politikájában, és azt mutatja, hogy az EU elkötelezett a fenntartható és klímabarát épületek elősegítése mellett. Az új irányelv tervezett bevezetése a következő években várható.

via promotions.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük