Matrend

cropped matrend magazin.png

Az oroszok többsége szilárd területi alapokon fejezné be az ukrajnai konfliktust, ugyanakkor már vágyik a béke megteremtésére.

Az Euronews cikke szerint egy friss felmérésből kiderült, hogy az orosz lakosság 34 százaléka lenne hajlandó elfogadni, hogy az ukrajnai konfliktus lezárása a megszállt területek visszaszolgáltatásával járjon.

Azonban a válaszadók 70 százaléka támogatná a háború befejezését, amennyiben a megszállt területek nem kerülnének vissza Ukrajnához. Ha visszatekernének az időben és befolyásolnák a háborút megindító döntést, a válaszadók 41 százaléka nem indítaná el a konfliktust, míg 43 százalékuk lenne a háború pártolója.

A felmérésből kitűnik, hogy jelentős demográfiai és regionális különbségek is vannak. A fiatalabbak, azaz az 18 és 24 év közöttiek 69 százaléka előnyben részesítené a tárgyalásos megoldást a konfliktus lezárására, míg Moszkvában csak 38 százalékuk támogatná ezt az elképzelést. A megkérdezettek 46 százaléka úgy gondolja, hogy a háború még legalább egy évig fog tartani, míg 23 százalékuk szerint maximum egy évig, de legalább hat hónapig elhúzódik.

via telex,hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük