Matrend

cropped matrend magazin.png

Az elkövető, aki Csömörről származik, jogerős ítéletet kapott az ügyében, melyben megtévesztette M. Richárdot azzal az állítással, hogy kapcsolatai révén visszaszerzi majd neki a bevont jogosítványát.Élet+Stílus: M. Richárd: Biztos sokan örültek volna, ha elvérzek | hvg.hu

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője bejelentette, hogy a Fővárosi Ítélőtábla súlyosította a büntetését, így az elkövető két évi börtönbüntetést kapott, melyet öt év próbaidőre felfüggesztettek, és további egy millió forintos pénzbüntetésre ítélték.

Az elkövetővel kapcsolatos vádemelésre 2020 novemberében került sor a Központi Nyomozó Főügyészség által. A vádirat szerint a férfi közvetítőn keresztül meggyőzte M. Richárdot, akit Dózsa György úti gázolóként ismerhettünk, hogy fizetésért cserébe visszaszerezheti a jogosítványát, és pozitívan befolyásolhatja az ellene folytatott baleseti büntetőeljárást, melynek során gondatlanságból követett el halálos közúti balesetet.

Az elkövető 900 ezer forint készpénzt kapott M. Richárdtól, aki sajnos több agyvérzést kapott és tavaly májusban elhunyt. Az elkövető a megszerezett pénzt saját magára költötte.

Az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék hozta meg tavaly augusztus 25-én. Az elkövetőt három rendbeli befolyással üzérkedés bűntettében találta bűnösnek, ezért kétévi börtönbüntetést kapott, melyet három évi próbaidőre felfüggesztettek. Ezenkívül 200 ezer forint pénzbüntetést és 900 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

Az ügyész az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be, mivel súlyosabb börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást szeretett volna a vádlott számára, míg az elkövető védelmi ügyvédje felmentést vagy enyhébb büntetést kért.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárás során fenntartotta az ügyészi fellebbezést és kérte az elkövető pénzbüntetésének súlyosítását. A Fővárosi Ítélőtábla ennek eleget téve a pénzbüntetést egymillió forintra emelte, valamint a börtönbüntetés végrehajtásának felfüggesztési idejét öt évre növelte.

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük