Matrend

cropped matrend magazin.png

Portik Tamás fiát őrizetbe vették, mivel apja tárgyalása előtt kávét öntött az eljáró bíró arcába, ezzel megzavarva a tárgyalást. A Központi Nyomozó Főügyészség a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítja a férfit.

A Fővárosi Törvényszék a tavaly novemberi hatoslottó sorsoláson előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárást, amelyben Portik Tamás, a volt olajvállalkozó is gyanúsított. A tárgyalásra 2024. január 30-án került sor, ahol az eljáró bíró korábban jelezte, hogy védői perbeszédekre számíthatnak.

A vádlott fia úgy döntött, hogy megakadályozza a tárgyalás lebonyolítását, és olyan magatartást tanúsít, amely esetlegesen az eljáró bíró kizárásához vezethet. A bíróval korábban már próbált személyes kapcsolatba lépni, de a bíróság jogszerűen elzárkózott, és közölte vele, hogy csak a tárgyaláson lehet kommunikálni.

A vádlott fia azonban nem adta fel, és a tárgyalóterem előtt várta a bírót. Amikor észrevette a talárt viselő bírót, elé lépett, számon kérte, majd szidalmazni kezdte. Mivel a bíró nem kívánt vele beszélni, a rendfenntartók beavatkoztak, és közölték vele, hogy ki fogják vezettetni a biztonsági őrökkel. Ezt követően a férfi egy gyors mozdulattal kávét öntött a bíró arcába, súlyosan megzavarva a tárgyalást.

Az erőszakos cselekmény miatt a bíró kénytelen volt megállni, a kávét eltávolítani arcáról. Egy közeli újságíró közbelépett, megakadályozva ezzel a további agressziót. Annak ellenére, hogy a tárgyalás jelentős késedelembe került, a bíróság úgy döntött, hogy folytatja az ügyet.

Miután a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalosan értesült az esetről, azonnal elrendelte a nyomozást, és intézkedett az elsődleges eljárási cselekmények végrehajtására. A nyomozás során megtartották a helyszíni szemlét és több tanút is kihallgattak. A férfit őrizetbe vették, és a bűncselekmény megalapozott gyanúját a közlemény szerint ma közlik az elkövetővel.

via index.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük