Matrend

cropped matrend magazin.png

Három személy ellen vádat emeltek Lentiben csalás és pénzmosás miatt. Közülük ketten börtönből, engedély nélkül használt telefonnal próbáltak százezreket kicsalni azzal, hogy nyereményeket ígértek hívásaikkal.

A Zala Vármegyei Főügyészség szerint a 49 éves budapesti és a 37 éves gönyűi férfi 2021 októberében voltak zárkatársak a Budapesti Büntetés-végrehajtási Intézetben. A vádlottak rokonai és ismerősei anyagi támogatására azt tervezték, hogy pénzt csalnak ismeretlenektől a börtönben tiltott telefonjaik segítségével.

Azt állították az ismeretleneknek, hogy egy mobiltelefon-szolgáltató nyereményjátékát nyerték meg. A sértetteket ösztönözték, hogy lépjenek be az internetbankjukba, és kövessék az utasításaikat az általuk megadott bankszámlaszámra való utalásokhoz. A budapesti férfi telefonon keresztül lépett kapcsolatba a távoli ismerősével, a harmadrendű vádlottként szereplő 22 éves miskolci nővel, hogy az átutalt összegek a nő bankszámlájára érkezzenek, amiből a nő megtarthatta a felét.

A gönyűi vádlott, bemutatkozva egy mobilszolgáltató alkalmazottjaként, felhívott egy Lentiben élő sértettet, akitől több mint 360 ezer forintot utaltatott át a miskolci nő számlájára. Egy gyöngyössolymosi sértettől ugyanezt a módszert alkalmazva mintegy 300 ezer forintot szereztek meg.

A budapesti vádlott már a hívások során értesítette a miskolci nőt, hogy vegye fel az átutalt összegeket, de a számláját részlegesen zárolták a pénz felvétele után.

A többszörös visszaeső két férfival szemben a Lenti Járási Ügyészség csalás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a nővel szemben pedig pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte pénzmosás bűntette miatt.

via roviden.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük