Matrend

cropped matrend magazin.png

A Magyar Rendőrség egy rendkívüli bűnügyről adott hírt, mely szerint 2023. december 6-án egy érdi szupermarket parkolójában egy halottnak hitt férfit fogtak el. A 47 éves L. Gábort korábban közokirat-hamisítás, csalás és pénzmosás vádjával elítélték, de a másodfokú tárgyalás előtt a férfi halálára hivatkozva megszüntették az eljárást.

Az ügy először a nyíregyházi bírónő figyelmét keltette, aki gyanúsnak találta a haláleset körülményeit. A bírónő kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnak (NEBEK), hogy kérjenek információt az ausztriai esetről. Kiderült, hogy L. Gábor még él, és egy hónappal a halála után is kért dokumentumokat háziorvosától. A rendőrök megtalálták a férfi telefonszámát, és kiderült, hogy az Ausztriában előfizetett mobiltelefonját használva Érdre érkezett.A rendőrök elfogtak egy halottnak nyilvánított férfit

A férfi azt állította, hogy az ausztriai halotti anyakönyvi kivonatot a dark weben rendelte meg, és kriptovalutával fizetett érte. Ezt követően hamisítványt készíttetett egy barátjával, aki hiteles fordítást készített, majd azt benyújtották a kormányhivatalnak. Az elfogás után L. Gábort visszahelyezték közhiteles anyakönyvi nyilvántartásba. Jelenleg letartóztatásban várja korábbi büntetőperének folytatását másodfokon, és közokirat-hamisítás miatt is vádat emeltek ellene.

via nlc.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük