Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy kis coloradói város, Granby lakói 19 évvel ezelőtt szembesültek azzal a rémisztő látvánnyal, amint az őrült kipufogó-szerelő, Marvin Heemeyer egy buldózerbe alakított tankkal végigpusztította az ellenségei tulajdonát, a városházát és számos más épületet. Heemeyer, akit az Egyesült Államokban Killdozer néven emlegettek, egy nyaralás során érezte magát vonzónak a környékhez, és miután leszerelte a légierőtől, itt kezdett új életet. Sajnos a vidéki idill nem tartott sokáig, mivel a sikeres vállalkozóvá váló agglegénynek problémái akadtak a helyi erős emberekkel és hatóságokkal. Végül egy bírság miatt annyira felidegesítette magát, hogy megszerezte a buldózert, és páncéllal, fegyverekkel és kamerákkal felszerelve útnak indult, hogy leszámoljon ellenfeleivel.

Ez a masszív gépezet szinte lehetetlen volt megállítani. Heemeyer az egykori műhelyének lerombolása után azonnal a szomszédjához, Cody Docheff betongyárához tartott. Docheff, aki értett a munkagépekhez, és még akkor sem tudta megfékezni a járművet, amikor hagyományos lőfegyverekkel és egy lánctalpak közé dugott acélrúddal próbálkozott, szintén buldózerbe ült, és megpróbálta felborítani Heemeyert és a gépét.

Ekkor kezdett lövöldözni Heemeyer félautomata fegyverével, ami megijesztette Docheffet. A helyszínre érkező rendőrök és kommandósok sem tudták hagyományos módszerekkel megállítani Marvin Heemeyert, így a furcsa helyzet állt elő, hogy csak követni tudták, ahogy ő “sétakocsikázva” lerombolta a városházát, az előző polgármester házát és a helyi lap szerkesztőségét, amelyet úgy gondolt, hogy nem kezelte megfelelően az ügyét.

Azonban Marvin Heemeyert sosem vonták felelősségre tetteiért: még mielőtt a kommandósok feltörték volna a tank ajtaját, önmaga ellen lőtt.

HYOUNG CHANG / THE DENVER POST / GETTY IMAGES

forrás: 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük