Matrend

cropped matrend magazin.png

A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közúti veszélyeztetés és rongálás miatt, mivel “büntetőfékezéssel” próbálta megrendszabályozni egy másik autós társát – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 20 éves férfi 2023. február 2-án délután Veszprém belvárosában egy buszpályaudvarral szemközti útra kanyarodott, majd egy közlekedési szituáció miatt összetűzésbe került az előtte haladó autó sofőrjével. A vádlott gyorsan megelőzte a másik járművet, majd azért, hogy a konfliktust megtorolja, hirtelen állóra fékezte az autóját.

A másik autós már nem tudott időben megállni, és személygépkocsijával nekiütközött a váratlanul megálló járműnek. Az ütközés következtében a sértett gépkocsijában közel 100 000 forintos kár keletkezett.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalát és felfüggesztett börtönbüntetést, járművezetéstől eltiltást, valamint a 290 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

via 24.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük