Matrend

cropped matrend magazin.png

A pénteki bértárgyalások eredménytelenné bizonyultak a Volán-szakszervezet és a Volánbusz vezetősége között. Ennek eredményeként december 10-én és 11-én az egész munkavállalói állományt érintő munkabeszüntetés valószínűsíthető – derül ki a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Facebook-bejegyzéséből.

Dobi István elnök által aláírt közlemény szerint a dolgozók a sztrájkhoz folyamodnak, mivel a Volánbusz nem tudott ajánlatot tenni a szakszervezet felé a 25 százalékos bérfejlesztési igényükre, a tulajdonos felhatalmazásának hiánya miatt.

A szakszervezet azt is közölte, hogy a Volánbusz és a MÁV Zrt. képviseletét ellátó felső vezetők azt ígérték, mindent megtesznek azért, hogy 2024. január 20-ig megállapodjanak, és 2024. január 1-től megvalósuljon a bérfejlesztés.

A tárgyalások során a Volánbusz és a szakszervezet megállapodott, hogy november 27-én, még a sztrájk előtt egyeztető tárgyalásokat tartanak az elégséges szolgáltatás biztosítása érdekében.

A szakszervezet tájékoztatta, hogy az autóbuszvezetők mindkét napon részt vesznek a sztrájkban, míg a karbantartó munkások egy része december 11-én 8-11 óra között, a második műszak pedig 14-17 óra között szünteti be a munkát. A szellemi munkakörben dolgozók ugyanezen a napon 8-12 óra között csatlakozhatnak a sztrájkhoz.

via roviden.hu /

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük