Matrend

cropped matrend magazin.png

Az Aldi egyik saját márkás termékét, a puffasztott rizsszeletet kellett lehívnia a polcokról. A termékben található kadmium nehézfém határérték felett lehet jelen, ami hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Emellett a Coop is ugyanattól a gyártótól származó termékeket hívott vissza ugyanezen okból, mivel a puffasztott rizsszeletek alapanyagában is határérték feletti kadmiumot találtak.

A kadmium egy toxikus hatású nehézfém, amely természetes környezetünk része lehet, de emberi tevékenységek során is előfordul. Felhalmozódva a szervezetben vesekárosodást és csontkárosodást okozhat, rákkeltő hatása is ismert.

A Coop által visszahívott termékek:

  • Coop – Jó nekem! puffasztott rizsszelet, sós, magvas, 100 g
  • Coop – Jó nekem! puffasztott rizsszelet, natúr, 100 g
  • Coop – Jót, jó áron! puffasztott rizsszelet, sós, 100 g

Minőségmegőrzési idő: 2024.05.17, 2024.04.30, 2024.04.28, 2024.04.27 Kiszerelés: 100 g Forgalmazó: CO-OP Hungary Zrt. (Budapest) Bejelentő: Planta Medicia Kft. (Szigetszentmiklós)

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az említett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, és a visszahívott termékeket a vásárlás helyén a Coop üzletek visszaveszik, majd a termék árát visszatérítik.

via 24.hu nyomán / illusztráció flickr.com

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük