Matrend

cropped matrend magazin.png

A szabadidőben való alkoholfogyasztás számos ember számára kellemes kikapcsolódást jelent, például egy film vagy könyv mellett. Baráti összejövetelek sem szoktak koccintgatások nélkül zajlani. Azonban fontos tudni, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás negatív hatással lehet a szervezetre, és közöttük az elhízás is szerepel.6 kiló hasi zsírtól szabadult meg pusztán attól, hogy nem fogyasztott több alkoholt!

James Swanwick, egy sikeres vállalkozó és technológiai cég vezetője, korábban “társadalmilag elfogadható” mennyiségű alkoholt fogyasztott, és nem gondolta, hogy ez problémát okozhatna. Azonban mióta leszokott az alkoholról, több kilótól is megszabadult.

Egy hónap alatt sikerült neki 6 kilótól megszabadulnia, különösen hasi zsírból. Az italozás abbahagyásával jelentős változásokat tapasztalt az egészségében. Mégsem voltak különösebb egészségügyi panaszai, mégis észrevette, hogy lomhább és ingerlékenyebb, puffadtabb az arca és nem alszik jól.

Egy anonim alkoholisták-gyűlésen is részt vett, de mivel korábban alkoholista volt, nem segített neki. Végül egy átmulatott éjszaka után egy gyorsétteremben eldöntötte, hogy 30 napig nem fog alkoholt fogyasztani.

Az első két hét nem volt könnyű, de túlélte, és 30 nap után hihetetlen változásokat észlelt. Jobban aludt, mentálisan tisztább volt, és jelentős mennyiségű hasi zsírtól szabadult meg. Az egészségügyi előnyökön kívül, több pénze maradt és a bőre is jobban nézett ki.

Ezután kitartott az alkoholmentes életmód mellett. Az energikus és magabiztos életmódja lehetővé tette számára, hogy új állást kapjon az ESPN Sportcentre műsorvezetőjeként.

James azóta több ezer embernek segített az alkoholmentes életmód választásában, és ezért tartják az Alcohol Free Lifestyle megalapítójának. Írt egy könyvet, a The 30-Day No-Alcohol Challenge-t, és a Swanwick sleep egészségügyi márka társalapítója.

via twice.hu nyomán/ illusztráció pXFUEL

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük