Matrend

cropped matrend magazin.png

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren épülő, 1500 embert befogadására alkalmas kiemelt biztonságú börtön 2024 őszére várhatóan elkészül. Az intézmény, mely a 49-es főúttól mindössze egy kilométerre található, 5 és fél hektáron helyezkedik el, és a tervezettnél modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kerül kialakításra – tudósít az MTI.

Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője elmondta, hogy az új börtönben is biztosítják a fogvatartottak tanulási és munkavállalási lehetőségeit. Az intézet területén oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

A börtön működtetéséhez közel 700 munkavállalóra lesz szükség. Csengeren már megnyitották a toborzóirodát az érdeklődők számára, és az új munkatársak oktatása is megkezdődött. A felvételi eljárás és az 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik. A tanulók az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

A januártól várható körletfelügyelői illetmény havi nettó 400 ezer forint lesz. A jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség. A körletfelügyelő alapilletménye 2024-től bruttó 589 ezer forint lesz, emellett bruttó 200 ezer forint értékben jár cafetéria. Ezen kívül évi 96 ezer forint ruházati illetményt, bruttó 38 ezres albérleti hozzájárulást, és útiköltség-térítést is kapnak, valamint számos szolgáltatás kedvezményes igénybevételére is lehetőség nyílik, például telefon előfizetési, gépjármű-felelősségbiztosítási kedvezmények, valamint banki szolgáltatások kedvezményes igénybevétele esetén.

via blikk.hu
Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük