Matrend

cropped matrend magazin.png

cigi diplomata autoban

Az elkövetők, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tetten értek egy debreceni ingatlanban, ahol adózatlan cigarettát szállítottak egy diplomata mikrobuszban, most rács mögé kerültek. A pénzügyi nyomozók és a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei együttműködve ellenőrizték a debreceni ingatlant bűnügyi információk alapján. A gyanúsítottak egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakost és ukrán-magyar kettős állampolgárságú társát érték tetten, ahogy nagy mennyiségű adózatlan cigarettát raktak át.

Amikor a hatóság embereit észrevették, a gyanúsítottak megpróbáltak menekülni, de mindkét férfit elfogták. Az egyikük egy közelben élő rendőrtiszt házának padlására próbált elrejtőzni, de hamar lebukott.

A ház udvarán és a garázsban parkoló magyar és cseh rendszámú mikrobuszokban, közöttük olyanokban, amelyeken diplomata hatósági jelzés is volt, összesen 139,500 doboz, mintegy 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használatát további vizsgálatnak vetik alá.

A gyanúsítottak mintegy negyedmilliárd forint vagyoni kárt okoztak a hazai költségvetésnek, és ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. A Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte az elkövetők letartóztatását, és ha elmarasztaló ítélet születik, akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük