Matrend

cropped matrend magazin.png

A budapesti Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában már nyolc hónapja nincs informatika tanár, noha több diák szeretne emelt szintű érettségit tenni ebben a tantárgyban.

A riportban elhangzó beszámolók szerint az angolórákat iskolapszichológus tartja meg, a biológiát pedig a rajztanár tanítja. A tanórák pótlására takarítók is bekerültek, és a gyerekekre egy takarító néni vigyáz, mivel informatika- és matektanár hiányában ezek az órák sem folynak.

A riportból kiderül, hogy az iskolai tanárok közötti fluktuáció meglehetősen nagy, és sok tanár mondott fel az utóbbi időben. A helyettesítésekre pedig gyakran diplomásokat kérnek fel, akik éppen ráérnek.

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában már hosszú ideje nincs informatikaoktatás, és a matekórák is megszűntek. A tanulók, akik matematika-informatika tagozatra járnak, nem kapnak megfelelő oktatást ezekből a tantárgyakból. A Közép-Pesti Tankerület vezetője ezt egyfajta “marketingfogásnak” nevezte, mivel szerinte a gimnáziumokban nem létezik az emelt szintű tanrend. Ezt az állítást egy szülő juttatta el a sajtónak hangfelvétellel.

A riportból Miskolcon is szülői vélemények hangzanak el, amelyek szerint délután sokszor nincs pedagógus az iskolában, és olyan iskolákról is beszélnek, ahol a tanítók hiányában akár takarítók is tanítanak órákat.

via 168ora.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük