Matrend

cropped matrend magazin.png

A Miskolci Járásbíróság egy idős nőt ítélt el egy éves börtönbüntetéssel, amihez felfüggesztették két év próbaidőre. A nőt azért ítélték el, mert két évvel ezelőtt, május 13-án, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológiai osztályán, vércukor-ellenőrzés céljából közeledett a fekvőbeteg vádlottához. Az ápolónőt a vádlott, miután hátat fordított neki, váratlanul egy 8 centiméteres pengehosszúságú késsel megszúrta a hátán.

A kórházi dolgozók a sértett segítségére siettek, és a kést a sérült ápolónő derekában találták meg. Az ápolónő sérülése olyan súlyos volt, hogy 8 napon túl gyógyult, és maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt találta bűnösnek. Az enyhítő körülmények között értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény óta bekövetkezett időmúlást, valamint a vádlott orvos szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, ami súlyosan korlátozta a cselekmény következményeinek felismerését. Súlyosító körülményt nem találtak az ügyben.

Az ítélet még nem jogerős, a vádlott és a védő három napig tartottak fenn nyilatkozattételre.

via blikk.hu

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük