Matrend

cropped matrend magazin.png

Egy magyar politikus gyorsan összekapcsolta a magyar oktatási rendszert és a két új Nobel-díjas magyar személyét. Rétvári Bence államtitkár szerint Karikó Katalin és Krausz Ferenc is a magyar oktatási rendszerben alapozta meg tudását.

A Belügyminisztérium államtitkára interjúban válaszolt a Nobel-díjasok sikereiről szóló felvetésre, kijelentve, hogy ezek elsősorban az ő személyes eredményeik, amiket tehetségüknek és szorgalmuknak köszönhetnek. Rámutatott, hogy mögöttük rengeteg áldozat és kemény munka áll.

“Mindketten azonban a magyar oktatási rendszerben szerezték meg az alapokat.”

“Ezért magyaroknak is adhat önbizalmat, hogy ma is képesek vagyunk a legkiválóbb teljesítményre. Ehhez azonban az kell, hogy megbecsüljük önmagunkat és ne alábecsüljük” – tette hozzá Rétvári Bence.

Hétfőn Karikó Katalinnak és az amerikai Drew Weissmannek ítélték oda a fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat az mRNS-alapú orvoslás előmozdításáért. Kedden pedig Krausz Ferenc, Pierre Agostinivel és Anne L’Huillierrel megosztva kapta meg a 2023-as fizikai Nobel-díjat, amelyet az anyag elektrondinamikájának tanulmányozásához alkalmazott attoszekundumos fényimpulzusok generálásáért ítéltek oda. Arról itt írtunk, hogy a 18 magyar Nobel-díjas közül hányan kapták elismerésüket Magyarországon végzett tevékenységükért.

via 24.hu nyomán /

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük