Matrend

cropped matrend magazin.png

A Lear Corporation Hungary Kft. bejelentette, hogy bezárja gödöllői gyáregységét, és a döntést egy több mint 800 fős csoportos létszámleépítés kísérte. Kozma Zsolt, a Lear Munkavállalók Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy a gyár bezárásának oka valószínűleg az volt, hogy a vállalat úgy ítélte meg, Magyarországon már túl magasak a munkaerő-költségek.

Az autóipari szektorban tapasztalható leépülés már évek óta zajlik, és a gödöllői gyár is több száz fős leépítéseken esett át korábban. Az anyavállalat az alacsonyabb bérköltséggel járó országokban nyitott új üzemeket, és áthelyezte egyes termékek gyártását Magyarországról ezekre a telephelyekre.

A gödöllői üzem kapcsán nem érkezett kormányzati támogatás, és nincs létszámtartási kötelezettsége sem. A szakszervezetek és a vállalat közötti konzultációk során napirendre kerül majd a leépítés ütemezése, az érintettek pontos száma és a leépítéssel kapcsolatos javadalmazás.

Az elnök elmondta, hogy sok dolgozó több mint két évtizede dolgozott a gyárban, és sokan közülük pár évvel a nyugdíj előtt vannak, így a helyzetet nehezen fogadják el.

via index.hu nyomán

Facebook hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük